Een unieke ervaring: Zeilen met Kerst of Oud en Nieuw!

Bij dit arrangement zit inbegrepen

Onze individuele tochten zijn compleet verzorgd en volpension. Onze bevlogen scheepskok staat er garant voor dat het u aan niets ontbreekt.

Zeiltocht met kerst

Inschepen 23 december 20.00 in Harlingen
Ontschepen 26 december 16.00 in Harlingen

Prijs: € 195,- p.p. op de Suydersee.
Prijzen zijn op basis van volpension inclusief koffie en thee, maar exclusief drankjes!
Kinderen t/m 16 jaar 50% korting
Het is ook mogelijk om een met Kerst het schip exclusief af te huren met catering of op basis van zelfverzorging. Wij maken graag in overleg een passend programma en vaarplan met u. De kosten voor de Alida zijn dan € 2000,- en voor de Suydersee € 3000,- per groep exclusief catering.

Zeiltocht tussen kerst en oud en nieuw (geen individuele inschrijving)

Inschepen 26 december 20.00 in Harlingen
Ontschepen 28 december 16.00 in Harlingen

Prijs: € 1750,- groepsprijs (max. 24 personen) op de Alida exclusief catering.
€ 2500,- groepsprijs (max. 34 personen) op de Suydersee exclusief catering.

Zeiltocht met oud en nieuw

Inschepen 29 december 20.00 in Harlingen
Ontschepen 1 januari 16.00 in Harlingen

Prijs: € 295,- p.p op de Suydersee.
Prijzen zijn op basis van volpension inclusief koffie en thee, maar exclusief drankjes!
Kinderen t/m 16 jaar 50% korting
Het is ook mogelijk om met Oud & Nieuw de Alida exclusief af te huren met catering of op basis van zelfverzorging. Wij maken graag in overleg een passend programma en vaarplan met u. De kosten voor de Alida zijn € 2950.- exclusief catering.

De prijzen van dit arrangement zijn geldig tot en met 2 januari 2017.


De prijs is exclusief € 7,50 reserveringskosten.

Beleef de feestdagen aan boord

  Samen de zeilen hijsen en genieten van water, wind en de ondergaande winterzon. Heerlijke diners gekookt door onze bevlogen scheepskok.
  Wandelen op het strand van Terschelling. Een aanblik van een groep zeehonden.

  Een Kerst om nooit te vergeten of Oud en Nieuw tussen de spectaculaire lichtkogels van de schepen in de haven van Terschelling.
  Kortom wees avontuurlijk, doe eens anders en beleef unieke feestdagen!

Een voorbeeld van de Oud en Nieuw reis:

  Op Donderdag 29 December rond 20.00 uur wordt u hartelijk ontvangen door de bemanning aan boord van de luxueuze tweemastklipper ‘Suydersee’.

  Na het welkomstwoord van de schipper is er gelegenheid om kennis te maken met de andere gasten in het gezellige dagverblijf van dit historische zeilschip. De volgende morgen, na een uitgebreid ontbijt, varen we rond 10.00 uit voor een enerverende zeiltocht naar het rustieke Vlieland.

  Samen de zeilen hijsen, genieten van wind en water op dit unieke natuurgebied dat de status van werelderfgoed heeft. De frisse zeelucht, droogvallende zandplaten en de aanblik van een groep zonnende zeehonden. De laag-staande winterzon geeft het landschap volle kleuren, en op het verlaten water proef je het avontuur. Rond 15.00 uur wordt afgemeerd in de haven van Vlieland en is er nog voldoende tijd voor een strandwandeling of een bezoek aan het dorp Oost-Vlieland.

  De volgende dag een korte zeiltocht naar Terschelling waar het een drukte van belang is. We maken ons op voor een heerlijk avondje waarbij onze bevlogen scheepskok een weet-ik-hoeveel-gangen menu uit zijn koksbuis schudt, een avondvullend programma. Net op tijd voor het vuurwerk en de spectaculaire lichtkogels van de schepen gaan we het dek op en toasten met z’n allen op het nieuwe jaar. Wie wil stort zich in het bruisende nachtleven van West-Terschelling maar ook aan boord blijft het tot in de kleine uurtjes gezellig.

  Op Nieuwjaarsdag, na een heerlijke brunch zetten we weer koers naar Harlingen en wordt nog een keer alles uit de kast gehaald om er een mooie zeildag van te maken..

  Wij kijken er naar uit om u aan boord van de ‘Suydersee’ te mogen ontvangen.

  Na een paar dagen heerlijk uitwaaien op de Waddenzee gaat u met een frisse kop en een goed gevoel het nieuwe jaar in…

De Alida en de Suydersee

De Alida is een snelle platbodem van 32 meter lang met een accommodatie voor 24 gasten, verdeeld over 12 gerieflijke 2 persoons hutten.
Er is een sfeervol benedendek waar u heerlijk kunt vertoeven.

De tweemastklipper Suydersee beschikt over een luxe accommodatie. Het sfeervolle zitgedeelte van het schip beschikt over een gezellige bar en een gesloten kombuis. De 9 tweepersoons- en 4 vier-persoonshutten zijn ruim van opzet.

8.7/10 13 reviews

Reviews van gasten

Gerda van Kleef

Met partner

9

We hebben genoten aan boord van de Suydersee. Goeie sfeer, prima concept, uitstekende verzorging en een geweldige bemanning. Zeilen met windkracht 6 op zo'n boot is een unieke ervaring die we nooit meer zullen vergeten en waar we nog lang van nagenieten.

Anoniem

Met partner

8

Superleuke ervaring, zou het volgend jaar wel weer zo oud en nieuw willen vieren

Richard Jansink

Met partner

8

Het arrangement Zeilen met Oud en Nieuw was een uitstekende ervaring. De catering was prima verzorgt, evenals de begeleiding door de bemanning. En natuurlijk hielp het mee dat het weer met Oud en Nieuw uitermate prettig was voor de zeilreis met de klipper Suydersee naar Terschelling.

Han Gerritsen

Met partner

10

Zondermeer fantastisch, voor of van ons een 10

Anoniem

Met partner

8

Zeer geslaagd alternatief voor een gewone kerstviering!

Leela Kraaijeveld

Met partner

9

Het was een heerlijke reis. Supergaaf om zeilend naar Terschelling te gaan met Oud en Nieuw. Zeer goede verzorging en een leuke groep. Voor herhaling vatbaar. Vond alleen jammer dat de zeilen niet allemaal aanwezig waren en het grote zeil niet goed omhoog kon. De hut was prima.

Anoniem

Met partner

8

Unieke ervaring.

Ernst Wolf

Met partner

8

Bijzonder leuke ervaring om dit met oud en nieuw te doen. Wel is het goed om vooraf info te geven aan boord over waar de zwemvesten liggen en wat te doen in het geval dat. Dat heb ik gemist. Personeel was buitengewoon behulpzaam en hebben er een waar feest van gemaakt.

Martijn Wals

Met partner

9

van begin tot eind is dit een hele leuke ervaring geweest,mede dankzij de crew hebben we met z'n allen een leuke trip gehad.

john Gerdes

Met partner

9

Was zéér verzorgd en gezellig. Kan bijna niet wachten tot de volgende zeiltocht op de Waddenzee.

W.H. van Leest

Met partner

9

Alles was uitstekend verzorgd.De kok was erg goed.Wat hij allemaal maakte.Leuke gezellige club mensen.Oud en Nieuw aan boord leuk met alle scheepshoorns. Genoeg barretjes om er een lange nacht van te maken!Dank aan Ron, Harold, Remco en anderen.

Koert Siepel

Met partner

9

als groep 60+ers erg benieuwd naar de andere deelnemers. Een fantastische Oud en Nieuw met een geweldige kok Harald. Uiteraard moet je wel een sportieve inslag hebben; het is geen luxe cruise. Als vrienden van elkaar afscheid genomen.

J. Boots

Met partner

9

Een geweldige ervaring. Zeer goed verzorgd, een geweldige kok die je blijft verrassen. Echt chapeau aan alle bemanningsleden!!!!

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren

Onze partner

Zeilen

Verhuur van traditionele zeilschepen in Friesland voor groepen tot 150 personen met de schepen; Suydersee, Alida en Swaentsje.

Schipper/eigenaar Remco Visser, die in 1990 van zijn hobby zijn beroep maakte, kent het vaargebied als geen ander en maakt optimaal gebruik van de snelheid en de geringe diepgang van zijn schip.

Friese Snik Swaentsje

Dit seizoen gaan we met de Friese Snik Swaentsje (1913) een nieuw vaargebied ontdekken.
Vanaf 5-sterren groepsaccomodatie ‘De Turfhoeke’ bij Gorredijk wordt er een prachtige tocht gemaakt over dit historische vaarwater dat al in de 16-de eeuw is ontstaan.
Met schepen als de Friese Snikke werd de turf uit de veengebieden opgehaald en naar bestemmingen over heel het land vervoerd. Tegenwoordig wordt het kanaal alleen nog gebruikt tbv. de recreatievaart.

Vaargebied Alida

Waddenzee, IJsselmeer, Friese Meren.

De van oudsher belangrijke zeilgebieden van Nederland zijn de Waddenzee, het IJsselmeer en de Friese meren. De sfeervolle combinatie van ruimte en rust, natuur en cultuur biedt talloze mogelijkheden voor een avontuurlijke bestemming. Het IJsselmeer is bovenal een ideaal zeilgebied.Ook liefhebbers van de rijke historische havenplaatsen uit de Gouden Eeuw en oude vissersplaatsjes komen hier volop aan hun trekken.

Vaargebied Suydersee

Vanuit Harlingen (de thuishaven) kan er alle kanten op gevaren worden. Als ‘starthaven’ heeft dit veel voordelen; Alle waddeneilanden zijn binnen bereik. Al eens op Texel, Vlieland of Terschelling geweest? Of Ameland en Schiermonnikoog? Met een gunstige tij en wind vaart het schip er voor u naar toe.

Bijna net zo interessant is de tocht naar het zuiden. Met een schut door de sluizen bent je zo op het IJsselmeer. Even een harinkje happen in Stavoren, een bezoek te brengen aan Volendam of een van de andere IJsselmeersteden. Kinderen aan boord? U moet een keer in het Zuiderzee museum in Enkhuizen geweest zijn. Kortom, vanuit Harlingen kan de reis alle kanten op.

Veelgestelde vragen

Als ik een aanvraag doe of een reservering maak, hoe snel krijg ik dan antwoord?

Uw aanvraag/reservering wordt altijd binnen 24 uur in behandeling genomen. Kerstaanbieding.nl informeert u binnen deze tijd telefonisch of per e-mail of het beschikbaar is en zal met u de gestelde vragen die u heeft doornemen.

Als u een definitieve reservering maakt krijgt u een bevestigingsmail van Kerstaanbieding.nl en ontvangt u tevens van de locatie waar wij uw reservering plaatsen een bevestiging met daarin de Algemene Voorwaarden.

Kerstaanbieding.nl maakt voor u de reservering en van ons maar ook van de locatie waar u naar toe gaat ontvangt u een bevestiging. Zij bepalen hoe en wanneer er een (deel)betaling gedaan moet worden. Dit dient u dus in uw bevestiging terug te kunnen vinden.

Kerstaanbieding.nl kan bij uw reservering een annuleringsverzekering afsluiten tegen een speciale prijs. U heeft al een verzekering afgesloten vanaf € 1,55 p.p. zodat u zonder zorgen ook in Nederland op reis kunt. Als u definitief reserveert ontvangt u van Hotelidee een bevestiging met daarin tevens verdere informatie over hoe u de annuleringsverzekering af kunt sluiten. Uiteraard kan de reserveringsmedewerker u hier ook over informeren en eventuele vragen beantwoorden.

Uiteraard kunt u uw reservering wijzigen. Neemt u dan contact op met onze reserveringsmedewerkers op 088-5405805. Zij zullen de wijzigingen met u doornemen en deze doorgeven.

Ja zeker! Bij Kerstaanbieding.nl krijgt u punten voor uw reservering die u in kunt leveren voor leuke cadeautjes. Van boeken en cd's tot een picknickmand of WII spel. U krijgt de punten toegekend op het moment nadat u van uw uitje heeft genoten. Maakt u een volgende reservering dan tellen we die punten er gewoon bij op. Zo kunt u sparen voor fantastische cadeaus.