Oud en Nieuw op een zeilschip? Een geweldige ervaring!

Dit Oud & Nieuw arrangement is inclusief:

  • 3 Overnachtingen
  • 3x Ontbijt
  • 2x Lunch
  • 2x Diner

  Prijs: € 295,00 p.p.
  Al vanaf 1 persoon te boeken.
  Minimum aantal moet 16 personen zijn.
  Inschepen 29 december 20.00 uur Harlingen
  Ontschepen 1 januari 15:00 uur Harlingen
  Het is ook mogelijk om een schip exclusief af te huren. Met catering of op basis van zelfverzorging.
  Programma en vaarplan maakt u in overleg met de schipper, we staan open voor alle ideeën. Groepsreis (exclusief catering) is mogelijk, prijs hiervoor is op aanvraag.
  De prijs van dit 4-daags Oud & Nieuw arrangement op een zeilschip is geldig tot en met 1 januari 2019.

Heerlijk genieten van water en wind en sfeer tijdens de jaarwisseling

Zeilen is een fantastische gelegenheid om anderen in een bijzondere omgeving te ontmoeten. Zeilen tijdens de jaarwisseling is helemaal bijzonder! Stap dan aan boord van een prachtig zeilschip, met z'n tweetjes of neem familie en vrienden mee en beleef de jaarwisseling op een wel héle unieke manier. Begin 2019 goed en kom aan boord!

Traditioneel zeilschip

Op de 3 sterren tweemastklipper de Boekanier is het luxueus vertoeven. Eenmaal onder tuig proeft u meteen de sfeer die onlosmakelijk aan dit traditionele zeilschip is verbonden. Zij is in haar element op het IJsselmeer, het Wad en de Friese binnenwateren. Actief meevaren als passagier is mogelijk. De uitstekende accommodatie en eventueel volledig verzorgde catering staan borg voor geslaagde zeiltochten.

Het programma tijdens Oud en Nieuw

  zaterdag 29 December
  20.00 uur wordt u hartelijk ontvangen in Makkum door de bemanning aan boord van de luxueuze tweemastklipper. Na het welkomstwoord van de schipper is er gelegenheid om kennis te maken met de andere gasten in het gezellige dagverblijf van dit prachtige historische zeilschip.

  zondag 30 December
  De volgende morgen, na een uitgebreid ontbijt, worden rond 10.00 de trossen los gegooid voor een enerverende zeildag naar Vlieland. Samen de zeilen hijsen, genieten van wind en water op dit unieke natuurgebied dat vorig jaar de status van werelderfgoed gekregen heeft. De frisse zeelucht, droogvallende zandplaten en de aanblik van een groep zonnende zeehonden.

  De laagstaande winterzon geeft het landschap volle kleuren, en op het verlaten water proef je het avontuur. Rond 16.00 uur wordt afgemeerd in de haven van Vlieland. U kunt het eiland verkennen, gezellige kroegjes bezoeken of een strandwandeling maken.We blijven heerlijk op het eiland liggen waar u zichzelf kunt vermaken met een prachtige fietstocht over het eiland of aan boord of in een van de pittoreske kroegjes, er is veel te beleven.

  maandag 31 December
  De volgende morgen, na een uitgebreid ontbijt, worden rond 10.00 de trossen los gegooid voor alweer enerverende zeildag. De frisse zeelucht, droogvallende zandplaten en de aanblik van een groep zonnende zeehonden, de laagstaande winterzon geeft het landschap volle kleuren, en op het verlaten water proef je het avontuur. Rond 15.00 uur wordt afgemeerd in de haven van Terschelling waar het altijd een drukte van belang is. We maken ons op voor een heerlijk avondje waarbij onze bevlogen scheepskokkinnen een heerlijk menu voor u bereidt, een avondvullend programma. U kunt het eiland verkennen, gezellige kroegjes bezoeken of een strandwandeling maken.We blijven heerlijk op het eiland liggen waar u zichzelf kunt vermaken met een prachtige fietstocht over het eiland of aan boord of in een van de pittoreske kroegjes, er is veel te beleven op oudejaarsdag.

  Net op tijd voor het vuurwerk en de spectaculaire lichtkogels van de schepen gaan we het dek op en toasten met z’n allen op het nieuwe jaar. Wie wil stort zich in het bruisende nachtleven van West-Terschelling maar ook aan boord blijft het tot in de kleine uurtjes gezellig.

  dinsdag 1 januari 2019
  Op Nieuwjaarsdag slapen we onze roes uit en maken we een lekkere wandeling of een nieuwjaars-duik, ieder voor zich. Na opnieuw een heerlijk ontbijt, zetten we weer koers naar Harlingen.

8.0/10 1 review

Reviews van gasten

Anoniem

Met partner

8

Genoten, super gezellig. Ontzettend aardige bemanning/bevrouwing.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren

Onze partner

Algemeen

Stap aan boord van de sfeervolle zeilklipper in Makkum, geniet een weekend met vrienden, familie, collega's op het schitterende IJsselmeer. Brengt u graag een bezoek aan de waddeneilanden, ontdek het van de andere kan en laat u verrassen door de zeilarrangementen.

Boekanier

Op de 3 sterren tweemastklipper is het luxueus vertoeven.
Eenmaal onder tuig proeft u meteen de sfeer die onlosmakelijk aan dit traditionele zeilschip is verbonden. Zij is in haar element op het IJsselmeer, het Wad en de Friese binnenwateren.

Actief meevaren als passagier op de klipper is mogelijk. De uitstekende accommodatie en eventueel volledig verzorgde catering staan borg voor geslaagde zeiltochten.

Op en afstap plaatsen

Aan boord van de prachtige zeilklipper kan de gast bepalen waar naar toe gevaren wordt en hoe laat er weer afgemeerd wordt, de gast kan ook kiezen uit verschillende op- en afstapplaatsen om zoveel mogelijk aan de wensen van u tegemoet te komen. Het schip kan ook op locatie blijven om uw feest aldaar tot een succes te maken.

Faciliteiten

Maximum aantal personen:26

Aantal hutten:9
2 persoonshutten:5
4 persoonshutten:4

Beschrijving.

Na tot in de jaren tachtig vracht te hebben gevaren, is de 'Boekanier' in 1991 opnieuw in de vaart gekomen. De tweemast zeilklipper is een gezellig schip waar het u aan niets zal ontbreken. Het sfeervolle schip is met speedboot en tapinstallatie van alle gemakken voorzien. De bemanning leert u graag de basis van het zeilen uit zodat u zelf actief mee kunt varen. Zij laten u graag de mooiste plekjes van het IJsselmeer, de Friese binnenwateren en de Wadden zien, waarbij droogvallen op het Wad een belevenis is die u zeker eens mee moet maken!

Veelgestelde vragen

Als ik een aanvraag doe of een reservering maak, hoe snel krijg ik dan antwoord?

Uw aanvraag/reservering wordt altijd binnen 24 uur in behandeling genomen. Kerstaanbieding.nl informeert u binnen deze tijd telefonisch of per e-mail of het beschikbaar is en zal met u de gestelde vragen die u heeft doornemen.

Als u een definitieve reservering maakt krijgt u een bevestigingsmail van Kerstaanbieding.nl en ontvangt u tevens van de locatie waar wij uw reservering plaatsen een bevestiging met daarin de Algemene Voorwaarden.

Kerstaanbieding.nl maakt voor u de reservering en van ons maar ook van de locatie waar u naar toe gaat ontvangt u een bevestiging. Zij bepalen hoe en wanneer er een (deel)betaling gedaan moet worden. Dit dient u dus in uw bevestiging terug te kunnen vinden.

Uiteraard kunt u uw reservering wijzigen. Neemt u dan contact op met onze reserveringsmedewerkers op 088-5405830. Zij zullen de wijzigingen met u doornemen en deze doorgeven.